PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

CENTRUL DE PROIECTE ȘI PROGRAME EDUCAȚIONALE ȘI SPORTIVE PENTRU COPII ȘI TINERET BUCUREȘTI

ASOCIAȚIA CULTURA VERDE

ASOCIAȚIA PĂRINȚI-PROFESORI DIN COLEGIUL NAȚIONAL "MATEI BASARAB" BUCUREȘTI

COLEGIUL NAȚIONAL "MATEI BASARAB" BUCUREȘTI

COLEGIUL NAȚIONAL "MIHAI VITEAZUL" BUCUREȘTI

COLEGIUL ECONOMIC "VIRGIL MADGEARU" BUCUREȘTI

COLEGIUL NAȚIONAL "GRIGORE MOISIL" BUCUREȘTI

LICEUL TEORETIC "ȘTEFAN ODOBLEJA" BUCUREȘTI

Proiectul CIVITAS Construim o imprimantă 3D pentru dotarea laboratorului nostru de informatică se va desfășura în perioada februarie-martie 2005 și va fi implementat de către Colegiul Național Matei Basarab în parteneriat cu Colegiul Național Mihai Viteazu, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Național Grigore Moisil, Liceul Teoretic Ștefan Odobleja, Asociația Cultura Verde și Asociația Părinți-Profesori din Colegiul Național Matei Basarab.

Proiectul este susținut financiar de către Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret - PROEDUS PMB, Asociația Cultura Verde și Asociația Părinți-Profesori din Colegiul Național Matei Basarab.

Pe parcursul desfășurării proiectului 150 de persoane (134 liceeni și 16 profesori) vor fi instruite în imprimarea tridimensională și folosirea imprimantelor 3D.

Totodată, în cadrul sesiunilor de instruire se vor construi și asambla un număr de 5 imprimante 3D de tip RepRap cu care vor fi dotate 5 laboratoare de informatică, din liceele implicate în proiect.

Lectorul care va susține cele 40 de ore de instruire este domnul Constantin Daniel, promotor al imprimării 3D în România prin inițiativa 3Dmaker4U, un proiect complex de susținere a educației, inovației și modelor noi de afaceri.

imagine simbolica civitas imprimare 3D
imagine simbolică mecanic

Ziua 1: Asamblare mecanică

imagine simbolică electric

Ziua 2: Asamblare electrică

imagine simbolică verificare

Ziua 3: Punere în funcțiune, reglare, încercare

imagine simbolică 3D

Ziua 4: Proiect 3D

sigla Colegiului Național Matei Basarab

Colegiul Național Matei Basarab

Activa echipă de la Colegiul Național Matei Basarab a avut șansa, dar și dificila misiune, de a sparge gheața. Adică, de a construi prima imprimantă 3D din seria celor 5 incluse în acest proiect. Și s-au descurcat de minune. Deși timpul a fost foarte scurt și a trebuit să stea puțin și după ore, a respectat graficul și a reușit să finalizeze construcția așa cum a fost planificat.

Imprimanta lor 3D, nume de familie - Huxy, nume de botez - Matei, a primit certificatul de identitate care atestă că este complet funcțională și poate trece la treabă. Felicitări!

sigla Colegiului Național Mihai Viteazul

Colegiul Național Mihai Viteazul

Echipa de la Colegiul Național Mihai Viteazul a abordat construcția imprimantei 3D ca la carte. Ceva mai circumspecți, au sorbit mai întâi informațiile, le-au analizat pe toate părțile, apoi le-au pus în aplicare cu succes.

Imprimanta lor 3D, nume de familie - Huxy, nume de botez - Mihai, a primit certificatul de identitate care atestă că este complet funcțională și poate trece la treabă. Bravo!

sigla Liceului Teoretic Ștefan Odobleja

Liceul Teoretic Ștefan Odobleja

Echipa de la Liceul Teoretic Ștefan Odobleja a avut de meșterit la o imprimantă 3D Huxy cuminte și ascultătoare. Asta nu înseamnă că nu au avut și ceva emoții, mai cu un șurub, o piuliță sau câteva fire. Dar nu s-au dat bătuți și nici... bătute, pănă când nu au imprimat un "zâmbăreț" proiectat chiar de ei.

Imprimanta lor 3D, nume de familie - Huxy, nume de botez - Ștefan, a primit certificatul de identitate care atestă că este complet funcțională și poate trece la treabă. Super!

sigla Colegiului Național Grigore Moisil

Colegiul Național Grigore Moisil

După aplicarea cea mai pură a cunoștințelor de matematică pentru înțelegerea modului în care o imprimantă 3D este construită, echipa de la Colegiul Național Grigore Moisil a reușit cu succes să dea creeze noua lor imprimantă 3D. Au avut și ceva emoții când o piesă mică-mică a cedat, dar asta i-a ajutat să descopere cum imprimantele 3D se pot ajuta între ele.

Imprimanta lor 3D, nume de familie - Huxy, nume de botez - Grigore, a primit certificatul de identitate care atestă că este complet funcțională și poate trece la treabă. Excelent!

sigla Colegiului Economic Virgil Madgearu

Colegiul Economic Virgil Madgearu

Orice abordare, fie ea și tehnică, nu poate să scape de puțină economie. Asta este și motivul pentru care echipa de la Liceul Economic Virgil Madgearu nu s-a aruncat direct în șaibe și șuruburi, ci a abordat mai întâi rolul imprimării 3D în contextul economiei digitale. Apoi au putut trece la asamblarea imprimantei 3D, încheiată cu succes, dar nu fără unele emoții pricinuite de o piesă rebelă.

Imprimanta lor 3D, nume de familie - Huxy, nume de botez - Virgil, a primit certificatul de identitate care atestă că este complet funcțională și poate trece la treabă. Perfect!

Legături utile