Trusa de unelte

Pentru construirea, utilizarea și întreținerea imprimantei 3D, ai la dispoziție o trusă de unelte în care vei găsi un minim necesar de unelte și accesorii.
Cu timpul vei putea completa trusa cu alte scule utile, după cum consideri necesar.
Pentru început, în trusa de unelte găsești:

  • Cheie combinată de 10
  • Șurubelniță cu vârf în cruce
  • Șurubelniță cu vârf drept
  • Clește
  • Aparat de măsurare
  • Letcon
  • Șpaclu
  • Foarfecă
  • Cutter

trusă de unelte

cheie combinată de 10

Cheie combinată de 10

Este prietenul tău cel mai bun pentru construirea imprimantei. Asamblarea multor elemente constructive se face cu piulițe M6, care fixează piese din plastic imprimate 3D pe tije filetate. Toate aceste piulițe por fi strânse sau slăbite folosind această cheie.

șurubelnițe

Șurubelnițe cu vârf în cruce (sus) și drept (jos)

Alte piese se fizează cu ajutorul șuruburilor. Toate șuruburile utilizate sunt de tip M3, de diferite lungimi, și au capul profilat pentru a fi manevrate cu o șurubelniță având vârful în cruce, pe care o găsești în trusă. Ai și o șurubelniță cu vîrful drept, care poate fi utilă în unele cazuri.

clește

Clește

Cele mai multe din șuruburile M3 își fac treaba împreună cu piulițe M3. Dacă pentru cele M6 avem la dispoziție cheia de 10, piulițele M3, mult mai mici, le putem manevra cu un clește cu vârf, așa cum este cel din trusă.

aparat de măsurare

Aparat de măsurare

Se poate întâmpla ca în timpul construirii imprimantei să ai unele dificultăți la cablarea electrică. Aparatul de măsurare te poate ajuta să ieși din încurcătură, oferindu-ți posibilitatea de a măsura tensiuni, rezistențe, curenți sau continuitatea circuitelor.

letcon

Letcon

Toată cablarea electrică se face cu conectori. Prin urmare, în mod normal nu ai nevoie de letcon. Dacă totuși se dezlipește vreun fir, atunci vei avea cu ce îl lipi la locul lui.

șpaclu

Șpaclu

Probabil te întrebi la ce poate folosi un șpaclu pentru imprimarea 3D, că doar nu ești zidar :) Ei bine, vei constata că este un ajutor de neprețuit pentru desprinderea pieselor de pe masa de imprimare, după ce imprimarea s-a terminat. Va trebui să-l manevrezi cu multă atenție și îndemânare, pentru a evita zgârierea foliei ce acoperă masa de imprimare.

foarfecă

Foarfecă

O vei folosi cel puțin pentru a pregăti capetele filamentului înainte de introducerea lor în alimentatorul cu filament, atunci când schimbi rola. Se poate dovedi utilă și pentru alte operații,

cutter

Cutter

Este o unealtă utilă în multe împrejurări, dar o vei folosi pentru a îndepărta de pe piese excesul de plastic ce rezultă în urma imprimării (de exemplu, suportul sau "brâul". Dacă vei fi tentat să o utilizezi pentru dezlipirea pieselor de pe masa de imprimare, nu uita că este mult mai ascuțit decât șpaclul!