Şcoala în 3D

Proiect educaţional pentru copii de toate vârstele

Şcoala în 3D

Imprimare 3D, proiectare 3D, modelare 3D, scanare 3D... Toate tehnologiile cu alură tridimensională au un potenţial deosebit pentru pregătirea generaţiilor de mâine. Acestea trebuie să facă parte integrantă din educaţia pentru ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, astfel încât economia digitală să se dezvolte. De aceea, am pus la cale un proiect cu care să facem un pas înainte în spaţiul 3D al învăţământului românesc.

Proiectul nostru le propune celor îndrăzneţi să pătrundă în lumea mirifică a tehnologiilor 3D şi să le afle tainele. Am pregătit cu mare atenţie tot ce este necesar pentru organizarea de cercuri aplicative pe teme interesante, instructive şi utile.

Și pentru că pofta vine mâncând, am pus la cale câteva programe demonstrative gratuite, în care cei curioși să vadă câte lucruri minunatee pot învăța și face la cercurile noastre.

Vreau să ştiu mai multe!


O lună în laboratorul 3D

Program demonstrativ de modelare și imprimare 3D

În luna octombrie 2014, împreună cu Asociația Cultura Verde, organizăm programe demonstrative pentru introducerea în interesanta lume a tehnologiilor 3D.

În doar patru sesiuni săptămânale a câte 2 ore, vom afla cum este construită o imprimantă 3D, cum funcționează, cum putem crea propriile obiecte prin modelare 3D și cum le putem realiza prin imprimare 3D.

Participarea este gratuită!

Acest cerc demonstrativ prefațează cercurile aplicative care vor fi lansate în această toamnă:

Demonstrațiile se vor desfășura la câteva licee din București, cu participarea în principal a elevilor din liceele respective, precum și la sediul Asociației Cultura Verde.

Mai multe detalii referitoare la organizarea cercului poți afla contactând:

Asociația Cultura Verde: , 021 315 1786

laboratorul meu 3D


Cercuri aplicative

Să facem o jucărie!

Cerc extraşcolar pentru copii peste 8 ani

Jucărie 3D

Tuturor copiilor, fie ei mai mici sau mai mari, le place să se joace. Şi pentru asta au fost inventate jucăriile. Tot de către copii, de obicei cei mai mari. Unele jucării ne plac mai mult, altele mai puţin. Întotdeauna însă jucăriei îi lipseşte ceva, ceva ce numai tu, copilul, îţi poţi imagina şi numai jucăria ta să aibă. Acum copiii îşi pot crea propriile jucării! Adică aşa cum şi le imaginează.

Vrei să îţi faci propria jucărie!

Vreau jucăria mea!

Să construim o imprimantă 3D!

Cerc extraşcolar pentru copii peste 14 ani

Imprimantă 3D

Probabil că una din cele mai interesante experienţe educaţionale cu implicare practică pe care cineva o poate trăi este să înveţe să construiască ceva, punând în aplicare cunoştinţele acumulate. Şi ce poate fi mai interesant decât să construieşti unul din aparatele care vor contribui la schimbări fundamentale în modul în care se desfăşoară viaţa noastră? Pare îndrăzneţ, dar e posibil:

Vrei să înveţi depre imprimarea 3D, chiar construind o imprimantă?

Vreau să construiesc o imprimantă 3D!