Proiectul Huxy a început în prima parte a lui 2013 cu "clonarea" unei imprimante Huxley de la RepRapPro.
Așa au apărut primele trei imprimante Huxy.
De prea mult efort ingineresc, imaginația a fost destul de săracă și, în lipssa unei muze mai inspirate, le-am numit: Huxy 1, Huxy 2 și Huxy 3. A mai trecut ceva vreme și au apărut Huxy 4, 5, 6 și chiar 7.
În 2015, Huxy devine vedetă în 5 licee bucureștene, în proiectul Să construim o imprimantă 3D pentru laboratorul nostru de informatică, din programul CIVITAS.
Și istoria nu se încheie aici.

Pe parcurs, în afară de modificări și completări ale elementelor constructive ale imprimantei 3D, au mai apărut membri noi ai familiei Huxy:

Huxy Rack
Un dulap modular care poate găzdui 3 imprimante Huxy, filament, unelte, fire...
Huxy Pi
Un server de imprimare 3D bazat pe Raspberry Pi, capabil să pună la treabă nu mai puţin de 4 imprimante Huxy simultan, controlate wireless.
Huxy Box
O cutie de transport în care o imprimantă 3D Huxy are curajul să părăsească locul ei din Huxy Rack în vederea participării la diverse evenimente.
Huxy Protect
Un anasmblu de panouri din sticlă acrilică îmbinate, cum altfel decât cu piese imprimate 3D, pentru a asigura funcționarea sigură, atât pentru imprimantă, cât și pentru eventualii curioși.

Despre toate astea vei putea afla din paginile dedicate proiectului Huxy.

Deocamdată, să începem cu imprimanta 3D Huxy.

imprimantă 3D Huxy

Huxy este o imprimantă 3D din "clasa mică".
Cu o suprafață a mesei de imprimare de 140 x 140 mm și o înălțime maximă a obiectelor imprimate ceva mai mică de 90 mm, Huxy poate pare multora mai degrabă o jucărie.
Dar de îndată ce o pui la treabă se dovedește a fi un adevărat... utilaj de producție.

Huxy beneficiază de conctribuțiile unora dintre cei mai străluciți exponenți ai mișcării RepRap și poți citi despre modelele Huxley pe care se bazează în "clasa mică" RepRap.

În mod special, Huxy derivă din modelul Huxley de la RepRapPro, dezvoltat de Adrian Bowyer. Unele din modificările aduse de acesta sunt evidente, cum ar fi construcția axelor X și Z, iar altele se dezvăluie doar la o privire mai atentă, de exemplu, extrudorul.

Pentru a cunoaște mai bine imprimanta Huxy și chiar să-ți construiești una dacă dorești, ai la dispoziție următoarele resurse:

imprimanta 3D Huxy 5