Da, este foarte greu să rezişti tentaţiei de a proiecta o imprimantă 3D după nevoile şi gustul tău!

Sunt deja multe modele de imprimante 3D disponibile pe piaţa globală. Oricui i se poate întâmpla însă ca şi nouă, să constate că modelul care are volumul de imprimare dorit, nu are opţiune de platformă de imprimare încălzită, că imprimanta care-ţi place cum arată are unele probleme de proiectare mecanică şi altele asemenea.

Evident că Huxy este o imprimantă mică şi, odată cu creşterea apetitului pentru imprimare 3D, cresc şi pretenţiile asupra caracteristicilor de performanţă, dintre care volumul de imprimare şi viteza sunt foarte importante. De asemenea, vrei ca imprimanta ta să arate puţin mai... profesional şi să aibă o structură mai rigidă şi o carcasă închisă, astfel încât calitatea obiectelor realizate să fie cât mai bună şi mai controlabilă.

Ei bine, Minitehnicus se vrea o specie nouă de imprimantă 3D, care să răspundă nu numai celor de mai sus, ci şi multor altele.

 

Câteva caracteristici...

prototip Minitehnicus I
Tehnologie FFF
Minitehnicus se vrea o imprimantă uşor de construit şi utilizat, care să folosească materiale şi dispozitive disponibile şi cât se poate de ieftine, fără însă a face concesii în privinţa calităţii, motiv pentru care am ales ca tehnologie de imprimare 3D, fabricaţia cu filament topit FFF (Fused Filament Fabrication)
Volum mediu de imprimare
Minitehnicus se vrea un urmaş mai măreţ al speciei Huxy şi de aceea ne-am propus ca minim pentru dimensiunile volumului de imprimare 210 x 210 x 210 mm.
Viteză mare de imprimare
Minitehnicus va trebui să se mişte repede, viteza de imprimare putând să depăşească cu uşurinţă 100 mm/s.
Rezoluţie mai mult decât decentă
Minitehnicus va lucra chiar cu staturi de sub 0,1 mm, putând fi dotat cu vârfuri de extruziune de până la 0,2 mm.
Construcţie solidă şi compactă
Minitehnicus va benficia de un cadru rigid şi de o arhitectură modulară foarte bine proiectată pentru a ocupa un spaţiu cât mai mic.
Uşor de utilizat
Minitehnicus va utiliza aplicaţii software simple şi eficiente, care să facă imprimarea o plăcere şi nu o luptă.
Uşor de întreţinut
Minitehnicus va fi uşor de întreţinut, astfel încât utilizatorul să poată folosi timpul cât mai eficient.
Open source
Minitehnicus va fi neîndoielnic open source.

 

Mai multe, în curând...

axe x şi y prototip Minitehnicus