Timp de mai bine de două secole, dezvoltarea a fost susținută succesiv prin mecanizare, automatizare și concentrare.

Evoluția rapidă din ultimele decenii, în energie, comunicații și tehnologia informației, dar mai ales progresele explozive înregistrate recent de imprimarea tridimensională, au creat condițiile pentru trecerea într-o nouă eră - era producției digitale.

Pregătirea pentru noile tehnologii și procese este o necesitate pentru progresul și bunăstarea omenirii și trebuie susținută în mod inovativ.

 

Mai departe...

revolutii industriale

Vorbim acum, la începutul secolului XXI, de cea de-a treia revoluție industrială în sfera mijloacelor de producție și a economiei, prin care intrăm în era producției digitale, a tehnologiilor de fabricare personale și a socializării virtuale a relațiilor economice.

Prima revoluție industrială, a început în Anglia la sfârșitul secolului XVIII și a adus cu sine preluarea de către mașini a muncilor grele desfășurate de om - era mecanizării.

Cea de-a doua, a debutat în SUA la începutul secolului XX, odată cu introducerea liniilor de asamblare în industria automobilului - era producției în masă.

Schimbările care au început deja să se producă sunt profunde și dintre toate tehnologiile care contribuie la aceste schimbări, poate cea mai spectaculoasă, mai interesantă, mai ușor de înțeles și mai simplu de abordat este imprimarea tridimensională - 3D Printing.

Cum ar fi să pășești încă de acum în era producției digitale, descifrând printre primii tainele imprimării 3D?

 

Mai departe...

prima revolutie industriala

Imprimarea tridimensională (3D) este cel mai de seamă exponent al democratizării mijloacelor de producție în era producției digitale.

Promisiunea acestei tehnologii este extrem de atrăgătoare: cu o imprimantă 3D, oricine poate materializa simplu, rapid și economic o idee într-un obiect fizic unic.

Cu toate progresele înregistrate în diversificarea produselor și serviciilor, industria din era producției în masă nu poate face obiecte personalizate pentru fiecare dintre noi.

Cine nu ar vrea să beneficieze de produse unice, perfect adaptate cerințelor, nevoilor și gusturilor sale? Cum ar fi să poți, încă din școală, să transpui ideile tale în realitate, în creații spectaculoase unice? În era producției digitale acest lucru este perfect posibil.

 

Mai departe...

revolutia 3D

Este incontestabil că școala, la toate nivelurile, are rolul primordial în formarea generațiilor viitoare de specialiști.

În viziunea trecerii în noua eră a producției digitale, un concept fundamental îl constituie educația pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Implementările au început deja în multe țări ale lumii și sunt menite să confere o șansă în plus pentru prosperitatea societăților și a națiilor respective și un avantaj competitiv pentru economiile țărilor respective.

Imaginează-ți cât de incitant ar fi să fii printre primii care stăpânesc o tehnologie menită să schimbe fața lumii!

Cum ar fi să ai azi o imprimantă 3D și să realizezi singur lucrurile unice pe care acum doar ți le imaginezi?

 

Pentru a afla cum să intri în era producției digitale, descifrând tainele tehnologiei imprimării 3D,

vino la cercurile aplicative organizate în cadrul proiectului nostru Şcoala în 3D!

revolutia 3D start